Voetbal

'UEFA wijzigde formatie Team van het Jaar last-minute voor Ronaldo'

16 januari 2020 09:24
Cristiano Ronaldo steelt tegenwoordig de show bij Juventus Beeld © Pro Shots / Insidefoto

De UEFA maakte woensdag het Team van het Jaar bekend. Onder andere Lionel Messi, Virgil van Dijk en Frenkie de Jong kregen een plekje in het elftal. Ook Cristiano Ronaldo staat er, dankzij een truc van de UEFA, in.

Het Team van het Jaar van de UEFA wordt samengesteld op basis van stemmen van fans. Lionel Messi, Sadio Mané en Robert Lewandowski bezetten de bovenste drie plaatsen, Ronaldo eindigde op de vierde plek. In een 4-3-3-formatie zou de Portugese superster dus ontbreken.

Volgens de Daily Mail was de UEFA het niet eens met het ontbreken van Ronaldo en zochten ze naar een oplossing. Een formatiewijziging bood uitkomst. N'golo Kanté, de derde middenvelder in het Team van het Jaar, werd het kind van de rekening.

Geen uitzondering

De Britse krant deed navraag bij de UEFA en kreeg via een woordvoerder te horen dat een formatiewijziging geen uitzondering is. "De formatie voor het Team van dit Jaar werd gekozen om de stemmen van de fans weer te geven, parallel aan de prestaties van de spelers in UEFA-wedstrijden", aldus de UEFA.

In de voorgaande zes jaar koos de UEFA vijf keer voor 4-3-3. Slechts een keer werd 4-4-2 gebruikt voor het Team van het Jaar.

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore