Interview

Veltman knokte zich terug: 'Had me helemaal ingesteld op vertrek'

15 januari 2020 14:08 Aangepast: 15 januari 2020 15:41
Beeld © Pro Shots

Joël Veltman maakte een jaar geleden zijn rentree bij Ajax na een slepende blessure. Hij begon slechts als invaller bij de club waar hij ooit aanvoerder was. Dit jaar is hij weer helemaal terug en staat hij wekelijks in de basis. Al was hij bijna weggegaan. "Ik had me al helemaal ingesteld op mijn vertrek."

Erik ten Hag stak daar uiteindelijk een stokje voor. "Matthijs de Ligt was vertrokken en de trainer had behoefte aan ervaring achterin. Bovendien deed ik weer lekker mee, het ging goed. Dus hij zei: ‘We willen dat je blijft’", zegt Veltman op de officiële website van Ajax.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Is Veltman te positief over Ajax? 'Dat moet wel even'

Omschakelen

Veltman ging in op het verzoek van de trainer. "Ik ging ermee akkoord, maar dat betekende wel dat ik moest omschakelen. Dat gold ook voor mijn vrouw Naomi en onze familie, die zich al helemaal hadden ingesteld op een vertrek."

Ook rondom zijn persoon en de buitenwereld zijn er inmiddels veel dingen anders geworden, merkt Veltman. "Ik heb het idee dat er sinds mijn blessure en rentree anders naar me wordt gekeken. De gunfactor is groter, er wordt positiever over me gesproken. Dat voelt natuurlijk lekker.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veltman grapt over vervolg carrière bij Telstar

De verdediger voelt zich weer helemaal goed in Amsterdam. "Ik voel me sterker dan ooit. Dat is een wisselwerking van mentaal en fysiek. Er zijn echt momenten, kleine persoonlijke overwinninkjes waar ik écht van kan genieten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore