Nieuws

'Zoet vertrok niet alleen wegens speeltijd naar FC Utrecht'

15 januari 2020 07:10 Aangepast: 15 januari 2020 07:31
Beeld © Getty Images

Het vertrek van Jeroen Zoet naar FC Utrecht was gisteren het nieuws van de dag. Speeltijd met het oog op het EK zou de belangrijkste reden zijn voor zijn transfer, maar er blijkt meer aan de hand.

Het botert namelijk niet tussen de doelman en keeperstrainer Ruud Hesp. De relatie tussen de twee zou slecht zijn, weet het Eindhovens Dagblad

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Faber over Zoet: 'Ik had ook Utrecht niet verwacht'

Hiërarchie

De taak van Hesp is om de doelmannen in vorm te krijgen en te houden en om de hiërarchie te bepalen. Dit seizoen kreeg Zoet voor de wedstrijd tegen Willem II te horen dat hij gepasseerd werd en in plaats van tweede, zelfs derde doelman was geworden.

Dat had Hesp hem moeten vertellen, maar dat liep anders. Zoet was door dat voorval pissig. Ook tijdens het trainingskamp in Qatar zou het vertrouwen niet zijn toegenomen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

PSV-doelman Zoet op huurbasis naar FC Utrecht

Zoet wilde tijdens de winterstop duidelijkheid over zijn positie en zijn kansen in Eindhoven. Steeds als daar naar werd gevraagd bleef Hesp eromheen draaien, schrijft de krant. Dat was voor de doelman de reden om eieren voor zijn geld te kiezen en te tekenen bij FC Utrecht. 

In principe keert Zoet in de zomer weer terug bij PSV, maar het is de vraag of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Het vertrouwen richting Hesp is dusdanig broos, dat Zoet zou hebben besloten om niet meer met hem samen te willen werken. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore