Voetbal

Ontslag Van Bommel zit PSV-directeur Gerbrands nog dwars

14 januari 2020 19:15 Aangepast: 14 januari 2020 19:54

Het wegsturen van Mark van Bommel als trainer van PSV zit Toon Gerbrands nog steeds niet helemaal lekker. Dat liet de algemeen directeur dinsdag blijken tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Eindhovenaren.

"We zaten in een geweldige spagaat. Presteren enerzijds en Mark van Bommel als clubicoon anderzijds. Dat was een worsteling. Op een gegeven moment gingen de wetten van de topsport tegen ons werken", aldus Gerbrands, een maand na het ontslag van de coach die werd vervangen door Ernest Faber. "2019 was een bizar jaar. We behaalden vorig seizoen 83 punten. Normaal gesproken ben je dan kampioen. Dit seizoen stonden we na negen speelronden bovenaan in de eredivisie en we wonnen de eerste twee groepswedstrijden in de Europa League. Daarna hebben we in acht of negen weken alles verspeeld."

Het was in achttien jaar tijd de derde keer dat Gerbrands een trainer wegstuurde. "De andere twee gesprekken duurden een kwartier, met Mark hebben we anderhalf uur lang gezeten", aldus de directeur, die zei dat hij begin januari van Van Bommel nog een berichtje had gekregen. De oud-trainer wenste de club het beste, zei Gerbrands.

Beker

Faber maakt het seizoen af en gaat daarna weer aan de slag als hoofd jeugdopleidingen. "We moeten ambitieus blijven. We gaan voor de tweede plaats en willen de beker winnen", aldus de trainer. "We moeten laten zien dat we een team zijn. Je mag op de juiste momenten kritisch naar elkaar zijn. Maar er gaan ook heel veel dingen goed."

Gerbrands is druk met de opvolging van Faber. "We willen de beste, onze nummer één. Dat kan een Nederlander zijn, maar als hij een andere taal spreekt is het ook goed."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore