Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

'Veldwijk en ik klommen over het balkon en slopen over de golfbaan naar de taxi'

14 januari 2020 09:41 Aangepast: 14 januari 2020 09:57
Beeld © Pro Shots / Ronald Bonestroo

Reza Ghoochannejhad en Thomas Lam vertellen over hun gekste avonturen in hun loopbaan, meestal tijdens een trainingskamp. Het PEC-duo heeft het een en ander meegemaakt tijdens de wintertripjes.

Ghoochannejhad begint in gesprek met De Stentor. "Bij Standard Luik was Ronnie Stam mijn vaste kamergenoot. Ik herinner me dat we in een hotel in Brussel verbleven, omdat we de volgende dag de topper tegen Anderlecht speelden. Ronnie had een basisplaats. Om 22.30 uur was ik mijn tanden aan het poetsen. Ik ging naar bed. Toen zag ik Ronnie zich ineens omkleden en zijn haren doen. 'Wat doe jij dan?', riep ik. Ronnie zei: 'Ik moet echt naar Breda. Daar is een heel mooi feest vanavond. Kan ik echt niet missen. Als ik een beetje doorrijd, ben ik er met een uur'. De volgende dag had hij zulke dikke ogen. De trainer had het niet eens door."

Thomas Lam maakte in 2016 een mooie avond mee met Lars Veldwijk, toen nog in dienst van PEC Zwolle. "Wij zijn toen 's nachts naar Marbella geweest. Je moet er best professioneel en geslepen voor zijn. We sprongen over het balkon, renden voorzichtig over de golfbaan en sprongen in de taxi, die we aan de achterkant van het clubhuis hadden laten komen. Die reed ons naar de haven in Puerto Banus. Daar hebben we best een leuke avond gehad. Het liep dat seizoen lekker en wij waren wat jonger natuurlijk. Dan doe je af en toe gekke dingen."

Ghoochannejhad sluit af met een onsmakelijk verhaal, waarin hij geen namen noemt. "Ik heb smetvrees. Ik heb ooit een kamergenoot gehad die een drol op de wc-bril achterliet. Daarna heb ik nooit meer bij hem op de kamer geslapen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Dest over commotie trainingskamp: 'Daar schrok ik wel van'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore