Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Cruijff-adept

FC Barcelona ontslaat Valverde en stelt Setién aan als trainer

13 januari 2020 22:32 Aangepast: 14 januari 2020 06:52

FC Barcelona heeft hoofdtrainer Ernesto Valverde ontslagen en Quique Setién aangesteld als zijn vervanger. Dat heeft Barcelona via de eigen kanalen bekend gemaakt. De 55-jarige Valverde was sinds 2017 in dienst bij Barça.

Onder leiding van Valverde werd Barcelona in 2018 en in 2019 landskampioen. In de Champions League ging het de club onder hem minder af: in 2018 bleek AS Roma in de kwartfinales te sterk, vorig seizoen werd Barcelona uitgeschakeld door Liverpool.

FC Barcelona zou al een tijd bezig zijn geweest met het polsen van een opvolger van Valverde. Ook Ronald Koeman werd benaderd om direct in te stappen, bevestigde de bondscoach van Oranje aan de NOS.

Setién

De 61-jarige Setién, oud-speler van onder meer Atlético Madrid, werkte van 2017 tot 2019 als hoofdtrainer bij Real Betis. Met de club uit Sevilla wist hij zich in zijn eerste seizoen te plaatsen voor de Europa League. In 2019 besloot hij te vertrekken bij de club, waardoor hij nu zonder afkoopsom kon worden binnengehaald bij Barcelona. 

De Spaanse Setién is een enorme fan van het gedachtegoed van Johan Cruijff, en staat garant voor aanvallend voetbal. Als coach van Real Betis maakte hij al in 2018 diepe indruk in Barcelona door in Camp Nou met 3-4 te winnen. Mede daardoor werd hij vorig jaar ook al gekoppeld aan een overstap naar de Catalaanse club.

ANP/RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore