Mislukte transfers

Hoe Cristiano Ronaldo bijna van Arsenal was...

14 januari 2020 06:56
Cristiano Ronaldo steelt tegenwoordig de show bij Juventus Beeld © Pro Shots / Insidefoto

Soms is het veel mooier om te lezen welke deals er tijdens een open transferwindow níet doorgingen. De lijst is lang, met prachtige namen en bijzondere verhalen. VTBL doet in een drieluik een greep. Met vandaag de eerste drie afketsers.

David de Gea naar Real Madrid

In de recente geschiedenis een van de spraakmakendste mislukkingen. David de Gea vroeg in de zomer van 2015 aan zijn trainer Louis van Gaal of hij buiten de selectie gelaten kon worden. De doelman van Manchester United had zijn zinnen gezet op een transfer naar Real Madrid. Op 31 augustus, de allerlaatste dag van de transfer window, kwamen beide clubs tot een akkoord. Hoe kan het dan dat de Spanjaard nu nog steeds in Manchester speelt? Omdat het benodigde papierwerk om de overgang af te ronden te laat in Spanje arriveerde. ManU gaf een kapotte fax de schuld. Fans van de Red Devils riepen na het afketsen van de deal 'Fax Machine Day' uit tot onofficiële feestdag.

Robert Lewandowski naar Blackburn Rovers

Huh, wat!? Geloof het of niet, maar dit was zowaar bijna het geval. Een bizar verhaal. De Poolse spits van, toen nog, Lech Poznan stond in 2010 op het punt om voor 5 miljoen euro te tekenen bij deze Engelse laagvlieger. Waarom het niet doorging? Vanwege de beroemde vulkaanuitbarsting op IJsland. De enorme aswolk ontregelde het vliegverkeer boven Noord-Europa dusdanig, dat Lewandowski niet naar zijn afspraak in Blackburn kon. De spits had zo langer de tijd om een definitieve keuze te maken. Uiteindelijk ging hij naar Borussia Dortmund en inmiddels breekt Lewa alle records bij Bayern München. En Blackburn? Staat momenteel troosteloos dertiende in de Championship...

Cristiano Ronaldo naar Arsenal

"Ik liet Cristiano Ronaldo ons trainingscomplex zien. Ik gaf hem een shirt. Het rugnummer 9 en zijn naam stonden al achterop." Was getekend: Arsène Wenger. De Franse manager, die langer dan twee decennia de baas zou zijn van Arsenal, vertelde in 2008 over deze in 2003 mislukte transfer. Arsenal en Sporting Lissabon, toen de club van Cristiano Ronaldo, kwamen er niet uit over het transferbedrag. Let wel: het ging hier om circa 5 miljoen euro! De rest is geschiedenis... CR7 tekende niet in Londen, maar bij Manchester United, waar ze niet zo moeilijk deden over een miljoentje meer of minder. In 2009 vertrok Cristiano Ronaldo voor 94 (!) miljoen naar Real Madrid.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore