Snoeiharde overtreding

'Man of the match' Valverde biedt excuses aan

13 januari 2020 11:57 Aangepast: 13 januari 2020 12:46
Valverde (links) kon in ieder geval rekenen op begrip bij Atlético-trainer Diego Simeone, vroeger zelf ook niet vies van een doodschopje hier en daar Beeld © Pro Shots / Action Images

Federico Valverde heeft zijn excuses aangeboden aan Alvaro Morata van Atlético Madrid. De middenvelder van Real Madrid haalde in de finale van de Spaanse Supercup de aanvaller hard onderuit, omdat er anders waarschijnlijk een voor Real fataal tegendoelpunt was gevallen.

In de 115e minuut van de verlenging en bij een stand van 0-0 zag Valverde tegenstander Morata op het doel afstormen.

De 21-jarige Uruguayaan wist dat hij zijn team een enorme dienst zou bewijzen door de doorgebroken Spanjaard neer te maaien. Dat deed hij dan ook, met een logische rode kaart tot gevolg. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Valverde takes one for the team

De harde actie wierp ook nog eens vruchten af, want uit de vrije trap voor Atlético ontstond geen gevaar.

Real won uiteindelijk na de verlenging en strafschoppenreeks met 4-1 van de stadsgenoot. Zo greep De Koninklijke voor de tiende keer in de clubhistorie de Spaanse Supercup.

De noodrem van Valverde was dus goud waard voor Real, maar trots is hij niet op zijn actie. "Ik heb na afloop mijn excuses aangeboden aan Morata", zei Valverde op een persconferentie na het duel.

"Het is niet goed wat ik deed, maar dit is wat ik kon doen voor het team", sloot hij af. "Ik ben blij met de overwinning, maar het steekt wel een beetje."

Opmerkelijk genoeg riep de Spaanse voetbalbond na de wedstrijd Valverde uit tot 'Man of the Match'. De speler kreeg namelijk ook veel kritiek over zich heen vanwege de aard van de overtreding.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore