Voetbal

Blind stelt fans gerust: 'Denk dat het voor iedereen schrikken was'

11 januari 2020 14:40 Aangepast: 11 januari 2020 15:12
Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Daley Blind heeft zich uitgelaten over de ontsteking in zijn hartspier, waardoor hij voor onbepaalde tijd niet kan voetballen.

De Ajacied was vrijdagavond te zien in het TV-programma Evenblij Maakt Vrienden. Daar vertelde hij het een en ander over zijn situatie, waarin hij geen fysieke inspanningen mag leveren. "Ik moet wachten. Het kan een week duren tot een test goed is, maar het kunnen ook twee maanden zijn."

Einde loopbaan

Ook reageert de verdediger annex middenvelder op de berichten die te lezen waren over een eventueel einde van zijn loopbaan. "Daar trek ik me niet zo veel van aan. Het prikkelt me meer om te laten zien hoe snel ik weer op het veld kan staan. Ik denk dat het voor iedereen heel erg schrikken was, misschien wel meer voor de mensen om me heen dan voor mezelf. Ik was alweer heel snel bezig met hoe lang het zou duren."

"Het is je hart, de motor van je lichaam", gaat Blind verder. "Ondanks dat heb ik me nooit echt heel angstig gevoeld. Mede misschien omdat ik nooit echt pijn heb gevoeld. Geen steek of prikkel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Ajax weet niet wanneer Daley Blind terugkeert

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore