bosbranden

Keeper hoopt op doelpuntenregen om bosbranden te stoppen

10 januari 2020 11:40 Aangepast: 10 januari 2020 14:04
Beeld © Getty Images

Brighton & Hove Albion-doelman Mathew Ryan doet er alles aan om de bosbranden in zijn thuisland te stoppen.

De Australische keeper gaat voor iedere redding van een doelman in dit Premier League-weekend 500 Australische dollars, zo’n 300 euro, doneren aan het goede doel. Ook doneert Ryan 1000 Australische dollars, wat gelijk staat aan ruim 600 euro, bij ieder doelpunt dat dit weekend gescoord wordt in de A-League en W-League (het hoogste voetbalniveau in Australië). 

In de vorige speelronde van de Premier League werd er 86 keer op doel geschoten en in de hoogste Australische competities werd in totaal 27 keer gescoord. Mocht dat deze speelronde weer gebeuren, dan doneert Ryan bijna 42.000 euro.

Niet de eerste

Dat schrijft Ryan gisterenavond op Instagram. De teamgenoot van Davy Pröpper is niet de eerste sporter die het bestrijden van de bosbranden financieel steunt.

Eerder al besloot tennisser Nick Kyrgios 200 euro te doneren voor elke ace die hij slaat, en Formule 1-coureur Lewis Hamilton doneert maar liefst een half miljoen dollar voor hulp.

In Australië woeden al weken hevige bosbranden. Daarbij kwamen zeker 24 mensen om het leven. Het WNF schat dat daarnaast een miljard dieren doodgingen. Tot nu toe is 8,4 miljoen hectare bos verwoest. 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Gertjan Verbeek: 'Ruik brandlucht als ik wakker word'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore