Amerikaans international

Amerikaan Dest verlaat trainingskamp Ajax in Qatar vanwege spanningen met Iran

09 januari 2020 10:56 Aangepast: 09 januari 2020 13:22
Beeld © Pro Shots / SIPA USA

Ajacied Sergiño Dest heeft het trainingskamp van Ajax in Qatar verlaten. De Amerikaanse international deed dit vanwege de spanningen tussen de VS en Iran.

Dest vroeg de clubleiding of hij weg mocht omdat hij zich niet 'comfortabel' voelde, meldt Ajax op zijn website. "Ajax begrijpt zijn verzoek en heeft er gehoor aan gegeven."

Amerikaanse bond

Eerder besloot de Amerikaanse voetbalbond om het trainingskamp naar Qatar te annuleren en in eigen land te blijven. "Vanwege de situatie in de regio daar, hebben we besloten het trainingskamp in januari voor de mannen uit te stellen", meldde de bond.

De Amerikanen hebben nu een trainingskamp belegd in Florida. Het plan is op een later moment naar Qatar te gaan.

Amerika doodt Iraanse generaal: 'Velen zullen hem wreken'

Een Amerikaanse raketaanval op het vliegveld van Bagdad heeft het leven gekost van de populairste militair van Iran. Qassem Soleimani was de architect van een groot gedeelte van de oorlogen in het Midden-Oosten

Amerikaanse bases

Sinds de dood van de Iraanse generaal Qassem Soleimani, die vrijdag in Irak om het leven kwam door een Amerikaanse aanval, zijn de spanningen in de regio snel opgelopen.

Over en weer volgden bedreigingen tussen de VS en Iran, en gisteren vuurde Iran raketten af op Amerikaanse bases in Irak.

Ook PSV

Behalve Ajax is ook PSV op trainingskamp in Qatar. Er was behoorlijk wat kritiek op de keuze voor Qatar mede omdat het land het niet te nauw neemt met de mensenrechten. Vanwege de spanningen houden de clubs contact met de instanties ter plaatse.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore