Transfergerucht

Opvallend gerucht: Ajax wil De Ligt voor half seizoen huren

08 januari 2020 13:32 Aangepast: 08 januari 2020 14:06
Beeld © Getty Images

Een opvallend gerucht vanuit Italië, waar druk wordt gespeculeerd over de toekomst van Matthijs de Ligt. De verdediger zit momenteel op de bank bij Juventus en Ajax heeft naar verluidt wel oren naar een terugkeer van de Nederlander.

Dat schrijft het Portugese A Bola. Ajax zou de situatie van De Ligt nauwlettend in de gaten houden en de oud-aanvoerder op huurbasis over willen nemen. Met het oog op het EK en de afwezigheid van Daley Blind lijkt dat op het eerste oog geen gekke gedachte. Of Juventus ook open zou staan voor een verhuur is onduidelijk. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Ligt voor vijfde keer op rij op de bank bij Juventus

Basisplaats

De Ligt lijkt de concurrentiestrijd met Merih Demiral te hebben verloren. De oud-Ajacied heeft al sinds het duel tegen Bayer Leverkusen (11 december) geen wedstrijd meer in de basis gestaan bij de Italiaanse landskampioen. Eerst had dat nog te maken met een blessure, maar inmiddels is de keuze op Demiral gevallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Ligt kan concurrentiestrijd verwachten: 'Demiral niet te koop'

Terugkeer Chiellini

De verwachting is dat aanvoerder Giorgio Chiellini dit seizoen nog terugkeert in de selectie van De Oude Dame. Volgens meerdere Italiaanse media herstelt de 35-jarige verdediger goed van een zware knieblessure. Chiellini en Juventus mikken naar verluidt op februari, de ploeg speelt dan tegen Olympique Lyon in de Champions League.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore