Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Wintertransfers

Deel II: Deze jonkies staan voor een wintertransfer!

08 januari 2020 07:46 Aangepast: 08 januari 2020 07:55
Carel Eiting (rechts) namens Jong Ajax in duel met Jamie Jacobs van SC Cambuur. Beeld © Pro Shots / Niels Boersema

De feestdagen voorbij? Welnee, die zijn pas net begonnen! De transferperiode is weer open! Clubs kunnen weer naar hartenlust spelers kopen en verkopen. Welke jonge Nederlanders moeten een winterse overstap maken? Om vaker aan spelen toe te komen? VTBL geeft, in deel 2 van een drieluik, opnieuw een paar voorzetten.

Ferdi Kadioglu

"Waar is die gebleven?", volgt er vaak na het vallen van zijn naam. Nou, de pas 20-jarige aanvaller speelt inmiddels al voor het tweede seizoen bij Fenerbahçe. Vorig jaar kwam hij voornamelijk uit in het tweede elftal, dit seizoen mag hij vaker aan het grotere werk ruiken. Met als hoogtepunt twee goals en een assist in twee wedstrijden achter elkaar, begin december. Maar wil Kadioglu versneld doorstromen vanuit Jong Oranje naar het grote Oranje, dan zijn meer speelminuten op het hoogste niveau waarschijnlijk gewenst. Kan een verhuur uitkomst bieden?

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Kadioglu bij debuut trefzeker voor Fenerbahçe

Ludovit Reis

De man van honderd miljoen. Althans, zoveel moet de 19-jarige middenvelder kosten volgens de afkoopclausule in zijn contract bij FC Barcelona. Bizar natuurlijk, want Reis had 'slechts' 45 Eredivisie-duels in de benen bij FC Groningen, voordat hij afgelopen zomer zijn droomtransfer maakte naar Catalonië. De geboren Haarlemmer schittert momenteel niet tussen Frenkie de Jong en Lionel Messi, maar dat was ook niet afgesproken. Volgens plan werkt de jeugdinternational van Oranje eerst duels af in Barcelona B. Niets aan de hand zou je denken, maar Reis speelt daar de laatste tijd ook niet alles meer. Een verhuur van een half jaar aan een Eredivisie-club kan wel eens drie partijen heel erg blij maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

OFFICIEEL: Ludovit Reis tekent bij FC Barcelona

Carel Eiting

Zit in de wachtkamer, om een extra onplezierige reden. Ajax kijkt hoe de precaire situatie met Daley Blind verloopt, voordat bepaalde spelers (tijdelijk) mogen vertrekken. Carel Eiting heeft de leeftijd (21) en de kwaliteiten om wekelijks bij een Eredivisie-subtopper in de basis te staan, maar is afhankelijk van de gebeurtenissen om hem heen. Mocht Blind - wat te hopen is - snel weer kerngezond en wel kunnen spelen voor Ajax, dan zal Eiting op huurbasis zijn heil ergens anders mogen zoeken. Dat is toch wat aantrekkelijker dan - met alle respect - de show stelen bij Jong Ajax.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Eiting trefzeker bij rentree in oefenduel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore