Transfernieuws

'Man van 80 miljoen kon ook naar de NFL'

07 januari 2020 09:09 Aangepast: 07 januari 2020 11:21
Beeld © Getty Images

Manchester City, Liverpool en FC Barcelona strijden alledrie om de handtekening van Adama Traoré. Daar zouden zij wel diep voor in de buidel moeten tasten. De krachtpatser van Wolverhampton Wanderers FC moet namelijk ruim tachtig miljoen euro opleveren.

Dat meldt The Sun, De 23-jarige vleugelaanvaller maakt met name indruk met zijn imposante fysiek. Hij is beresterk en enorm gespierd. Ondanks dat hij naar eigen zeggen nog nooit aan krachttraining heeft gedaan. 

Jeugd

De in Spanje geboren Traoré kwam in 2004 terecht in de jeugdopleiding van FC Barcelona, waar een doorbraak uitbleef. In 2015 maakte hij de stap naar Engeland waar hij via Aston Villa en Middlesbrough terecht kwam bij de Wolves. Daar kwam hij dit seizoen in twintig wedstrijden tot vier doelpunten en vier assists. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WAT EEN TANK: Trainingsbeelden van Wolves-speler Adama Traoré

NFL

Met zijn imposante voorkomen is de aanvaller niet alleen interessant voor voetbalclubs. In het verleden werd Traoré namelijk benaderd door NFL-teams om American football te gaan spelen, dat zegt zijn huidig teamgenoot Romain Saiss tegenover Goal

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WAT EEN KRACHTPATSER! Adama Traoré vs VIER tegenstanders 😱

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore