Voetbal

De Ligt voor vijfde keer op rij op de bank bij Juventus

06 januari 2020 14:07 Aangepast: 06 januari 2020 15:15
Beeld © Getty Images

Het zijn barre tijden voor Matthijs de Ligt in Italië. Zijn club Juventus speelt vanmiddag om 15.00 uur de competitiewedstrijd tegen Cagliari, maar doet dat wederom met de Nederlander op de bank.

De Ligt heeft al sinds het duel tegen Bayer Leverkusen (11 december) geen wedstrijd meer in de basis gestaan bij de Italiaanse landskampioen. Eerst had dat nog te maken met een blessure, maar inmiddels krijgt Merih Demiral de voorkeur van trainer Maurizio Sarri.

Persconferentie

Tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Cagliari zei Sarri het volgende over de situatie van De Ligt. "Matthijs had problemen met zijn schouder en zijn banden, het was een moeilijke periode voor hem. Zeker na juist al zo veel gespeeld te hebben. Demiral was in vorm, dus dat gaf ons de kans De Ligt rust te gunnen." 

Maar ook nu weer is de keuze van de trainer niet gevallen op De Ligt. En daarmee lijkt de Oranje-international de concurrentiestrijd met de 21-jarige Demiral langzaam maar zeker aan het verliezen te zijn. Juventus wees ondanks nog een aanbod van Borussia Dortmund van 40 miljoen euro op Demiral af. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Ligt kan concurrentiestrijd verwachten: 'Demiral niet te koop'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore