Ga naar de inhoud
Exclusief

'Pardew volgt het Nederlandse voetbal al jaren'

Tim Krul juicht namens Norwich Beeld © Pro Shots / Action Images

'Alan Pardew nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag'. Het blijft een wonderlijk bericht. Toch viel een overgang van de ervaren Engelse manager naar Nederland te verwachten. Pardew blijkt namelijk al jaren bovengemiddelde interesse te hebben in onze Eredivisie.

Dit vertelt Tim Krul aan VTBL. De 31-jarige keeper van Norwich City werkte eerder met Pardew samen bij Newcastle United.

"Pardew is een echt ervaren vakman, die alles voor zijn spelers doet en het altijd voor ze opneemt", vertelt Krul vanuit Engeland. "Ik heb Pardew heel hoog zitten en heb veel aan hem te danken. Hij gaf me het vertrouwen om de nummer één te zijn."

Pardew nog niet bekend met 'Haags Kwartier'

01:36

Het is te begrijpen waarom Krul zo lovend is over Pardew. De nu 58-jarige manager verkoos de Nederlander bij Newcastle United boven de ervaren Steve Harper en het lokale talent Fraser Forster. Terwijl die twee doelmannen al jaren bij de club zaten.

Het zegt wat over Pardew dat hij dat aandurfde en niet voor de 'veilige' weg koos. Dat lijkt hij nu weer te doen, met zijn handtekening bij de nummer 17 van de Eredivisie. Een club waar Krul zelf ook een geschiedenis heeft. De keeper speelde in de jeugd van ADO, voordat hij in 2005 naar Newcastle vertrok.

ADO
Lees meer
ADO Den Haag strikt Jol als technisch adviseur

"Zijn keuze voor ADO verraste me niet totaal, omdat hij altijd al het Nederlands voetbal volgde en ook een buitenlands avontuur al langer zag zitten", gaat Krul verder. "We hadden het best vaak over de Eredivisie. Het was ook geen toeval dat op een gegeven moment Vurnon Anita, Siem en Luuk de Jong onder hem bij Newcastle speelden."

"Pardew en ik hebben bij Newcastle prachtige dingen meegemaakt", sluit Krul af. "We werden vijfde en haalden de kwartfinale van de Europa League. Ik hoop dat hij ADO Den Haag weer in de juiste richting kan krijgen."