Wedstrijd tegen Excelsior

FC Den Bosch deelt stadionverboden uit na racistische scheldpartijen

06 januari 2020 10:24 Aangepast: 06 januari 2020 12:55
Beeld © Pro Shots / Peter van Gogh

FC Den Bosch heeft stadionverboden uitgedeeld naar aanleiding van de wedstrijd tussen de Brabantse club en Excelsior op 17 november 2019. Bij die wedstrijd kreeg Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistische verwensingen naar zijn hoofd vanaf de tribune.

FC Den Bosch laat weten dat het niet per se gaat om stadionverboden in de categorie racisme en discriminatie. "We houden het voor nu algemeen bij wangedrag. Denk bijvoorbeeld aan bekers met bier gooien richting veld", zegt persvoorlichter Ester Bal tegenover Omroep Brabant

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Excelsior-speler Mendes Moreira doet aangifte tegen supporters FC Den Bosch

Om hoeveel verboden het precies gaat wil de club niet zeggen. De stadionverboden gelden op dit moment alleen nog voor wedstrijden van FC Den Bosch. De KNVB kan besluiten om deze om te zetten in een landelijk stadionverbod. 

FC Den Bosch heeft dit besluit genomen naar aanleiding van het eigen onderzoek. De resultaten van dit onderzoek worden momenteel bekeken door de KNVB en het Openbaar Ministerie. Zodra dat afgerond is, komen de drie partijen gezamenlijk naar buiten met een verklaring. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OM doet eigen onderzoek naar racisme bij FC Den Bosch

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore