Voetbal

NAC zet trainer op oudjaarsdag op straat

31 december 2019 11:27 Aangepast: 31 december 2019 12:36
Beeld © Pim Waslander/Soccrates/Getty Images

NAC Breda kwam vandaag met een vervelende mededeling voor trainer Ruud Brood. De trainer is samen met zijn assistent Regillio Vrede per direct ontslagen.

De 57-jarige Brood trad in maart van dit jaar aan bij NAC en slaagde er niet in de club voor de eredivisie te behouden. NAC begon het seizoen goed met de winst van de eerste periodetitel, maar is inmiddels afgezakt naar de zesde plaats van de ranglijst. De achterstand op koploper SC Cambuur is al opgelopen tot 11 punten.

"We zagen bij een te groot deel van de jonge spelersgroep het ontbreken van noodzakelijke chemie en vertrouwen", stelt algemeen directeur Luuc Eisenga op de clubsite. "Terwijl we juist met de ontwikkeling van deze jonge talenten waarde zouden moeten creëren."

Voor Regilio Vrede, de assistent van Brood, is ook geen plaats meer bij NAC. Willem Weijs is aangesteld als interim-trainer. Hij zal NAC samen met keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar op een trainingskamp in Portugal leiden. Weijs werkte eveneens als assistent onder Brood.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore