Interview Gini Wijnaldum

'Klopp deed zijn pet af en voorspelde een historische comeback op Anfield'

31 december 2019 10:25 Aangepast: 31 december 2019 10:34
Beeld © Clive Brunskill/Getty Images

Liverpool won dit jaar de Champions League en dat deed hij mede door FC Barcelona op historische wijze uit te schakelen. Na een 3-0 verlies in Camp Nou, won Liverpool thuis met 4-0. Zelfs na die klap in Spanje, bleven de spelers van The Reds erin geloven.

"Ik weet nog goed dat ik in Camp Nou naast Sadio Mané zat na afloop van de 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd. Hij zei ‘Gini, denk jij dat we de finale nog bereiken?’. Ik zei meteen ja", zegt Georginio Wijnaldum in een interview met het AD

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mooie beelden uit kleedkamer: Alexander-Arnold kan het nog niet helemaal beseffen

Wonder

Ook Jürgen Klopp kende na afloop van die nederlaag in de halve finale geen twijfels. "De manager deed na afloop in de kleedkamer zijn pet af en voorspelde een historische comeback op 7 mei op een kolkend Anfield Road. Hij zei: zoals wij hier in Camp nou hebben gespeeld, zo speelt hier helemaal niemand. Volgende week op Anfield is het echt een heel ander verhaal. En hij kreeg gelijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wijnaldum blikt terug: 'Ik ben helemaal geen held'

Wijnaldum was uiteindelijk één van de grote mannen in die halve finale. Hij begon op de bank, maar scoorde uiteindelijk twee keer. "Ik was zo boos. Ik had die wedstrijd moeten spelen, vond ik. Toen ik alsnog mocht invallen, wilde ik echt iets laten zien. Dat lukte." 

Het euforische gevoel dat 'Gini' na die wedstrijd had, haalt hij nog vaak naar boven. Al ziet hij het nog altijd niet als zijn wedstrijd. "Weet je wat het is? Ik weet ook wel dat ik een belangrijke rol heb gespeeld in het winnen van de Champions League. Maar ik besef heel goed dat een teamprestatie was. Misschien klinkt dat saai, maar ik ben geen speler die het alleen kan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore