Interview

Wijnaldum blikt terug: 'Ik ben helemaal geen held'

31 december 2019 10:02 Aangepast: 31 december 2019 10:34
Het Nederlands elftal maakte vorig jaar november een statement tegen racisme bij het duel tegen Estland. Beeld © Getty Images

Racisme was dit jaar een groot probleem in de voetballerij, zeker na het voorval bij de wedstrijd FC Den Bosch - Excelsior. Het Nederlands elftal kwam met een statement en Georginio Wijnaldum trok de kar. 'Ik heb gewoon mijn mening gegeven."

"Dat zouden veel meer mensen moeten doen, maar op mij wordt anders gereageerd dan op veel andere mensen. Neem de discussie over Zwarte Piet. Ik heb gezegd dat het anders moet. Bekijk de reacties nog eens toen ik dat zei en vergelijk die eens met bijvoorbeeld iemand als Sylvana Simons. Toch een groot verschil of niet?", aldus de middenvelder tegenover het AD

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wijnaldum stipt zware thema's aan: 'Ik wil niet wijs doen'

Hitlergroet

Wijnaldum maakte vervolgens samen met Frenkie de Jong nog een statement na zijn doelpunt tegen Estland. Dat beeld ging de hele wereld over. "Dat gebaar van Frenkie en mij hebben we met de selectie samen verzonnen. En ik zei wat ik dacht. Het podium van een speler van het Nederlands elftal of Liverpool is nou eenmaal groter dan van veel andere mensen. Ik ben helemaal geen held, ik heb toen uit gevoel gesproken."

De speler van Liverpool wil ook nog ergens zijn excuses voor aanbieden. "Ik zei ook nog iets over de jongen die in dat vak in Den Bosch een Hitlergroet leek te brengen. Daar moet ik mijn excuses voor maken, want achteraf bleek dat niet zo te zijn. Dat hadden ik en vele anderen dus blijkbaar verkeerd gezien."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wijnaldum op CNN: 'Zij voelen de pijn niet'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore