Voetbal

'Eisen Raiola stonden deal tussen Haaland en Manchester United in de weg'

30 december 2019 08:12 Aangepast: 30 december 2019 08:31

Erling Haaland werd gisteren officieel gepresenteerd door Borussia Dortmund. Daarmee wisten de Duitsers af te rekenen met onder meer Juventus en Manchester United. Met name bij de Engelse club zijn de druiven zuur na de transfer van de jonge spits.

The Red Devils hadden namelijk hun zinnen gezet op het supertalent. Na een maandenlange flirt en zelfs een gesprek met trainer en landgenoot Ole Gunnar Solskjaer, was de hoop op een deal dan ook groot. Toch kwam het er niet van. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Haaland tekent tot 2024 bij Borussia Dortmund

Eisen

Volgens ESPN zijn daar twee redenen voor. De eerste is dat de eisen van zaakwaarnemer Mino Raiola te gortig waren. Zo zou de Nederlander in elk mogelijk contract een afkoopclausule van 'slechts' vijftig miljoen euro hebben geëist. Iets wat voor Manchester United onbespreekbaar was. Of Raiola dezelfde eis bij Dortmund heeft neergelegd is onduidelijk. 

Raiola zou namelijk zeer direct hebben aangestuurd op een transfer van Haaland naar Duitsland, zo schrijft ESPN. Al zou hij wel hebben gezegd dat de definitieve keuze bij de speler en zijn vader lag. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader Haaland 'dist' Noorse journalist: 'Doe nog een gok!'

Manchester City

De tweede reden dat Haaland niet naar United ging is volgens ESPN de wrok die zijn vader koestert tegen de Engelse topclub.

De vader van het talent, Alf-Inge Haaland, kwam in het verleden namelijk uit voor rivaal Manchester City. Hij brak ooit zijn been door een actie van United-icoon Roy Keane. Daarop zei vader Haaland. "Ik heb een hekel aan Manchester United. Ik kan hun spelers niet uitstaan." Nu zijn zoon voor Dortmund heeft gekozen, lijkt hij daarmee zijn wraak te hebben genomen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore