Appie Nouri

Van de Beek over Nouri: 'Niet aan mij om te zeggen hoe het met hem gaat'

27 december 2019 10:11 Aangepast: 27 december 2019 16:07
Beeld © Pro Shots / Erwin Spek

Ajax werd afgelopen seizoen voor de 34e keer kampioen van Nederland. Een titel die werd opgedragen aan de eeuwige nummer 34 van de Amsterdammers: Abdelhak Nouri. Voor Donny van de Beek een kampioenschap om nooit te vergeten. "Het was zo beladen. We speelden allemaal voor Abdelhak."

"We wilden het heel graag bewerkstelligen, die titel. Als dat dan lukt, is die ontlading groot. We hebben uiteindelijk een fantastische huldiging gehad, met een groot feest. In de aanloop naar die dag toe, wisten we dat we 'm moesten pakken. Als je kijkt naar het seizoen, dan verdienden we het ook. Iedereen hikte er al zo lang tegenaan. Ajax was al een tijd geen kampioen geworden. En dan ook nog die 34ste", zegt Van de Beek in gesprek met de NOS

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van de Beek: dit is een harde klap

Nummer 34

Titel nummer 34 was voor 'Appie'. Nouri speelde overigens bewust met dat rugnummer. "Ik wist ook dat Abdelhak bewust rugnummer 34 koos om het mee te maken met Ajax. Hij is iemand die over dat soort dingen nadenkt. Dat vertelde hij destijds wel tegen me."

Van de Beek heeft nog dagelijks contact met de familie van Nouri en gaat zelf ook regelmatig bij hem langs. "Ik heb een hele goede band met de familie. Ik spreek ze veel en vooral broer Mohammed. Ik heb daar elke dag veel contact mee. Ik zie hem ook veel. Hij voetbalt nu bij mijn oude amateurclub Veensche Boys. Bij Appie ga ik weleens langs. Het blijft lastig. Het is niet aan mij om er iets over te zeggen hoe het met hem gaat, maar het blijft ontzettend lastig om met de situatie om te gaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van de Beek nog niet klaar bij Ajax: 'Ga pas weg als alles goed voelt'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore