Voetbal

Ronaldo kent zichzelf: 'Ik heb geen tekortkomingen'

26 december 2019 21:08 Aangepast: 26 december 2019 21:18
Beeld © Getty Images

Cristiano Ronaldo staat niet te boek als de meest bescheiden persoon ter wereld. Hoe dat komt laat hij ook rondom de kerstdagen maar weer eens zien. "Ik heb geen tekortkomingen: ik ben intelligent en altijd een professional."

Dat zegt hij in een interview met DAZN. Daarin uit hij zich ook over de drijfveren om altijd maar de beste te willen zijn. "Voorheen zag ik voetbal als vermaak en nu heb ik andere prioriteiten: het winnen van prijzen en aan de top. Ik houd van voetbal. Ik doe wat ik leuk vind en daar krijg ik voor betaald. Ik kan niet ongelukkig zijn. Kritiek maakt onderdeel uit van het spel, maar je moet positief zijn. Zo is voetbal. Ik weet wie ik ben en aan het einde van het verhaal zullen ze zeggen: ‘chapeau’."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ronaldo sprong 2.56 meter hoog: 'Het leek wel de NBA!'

Harde verdedigers

In het interview spreekt Ronaldo ook over de meest lastige verdedigers die hij tegen is gekomen. "De hardste verdedigers zijn degenen met wie ik elke dag train: Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini en Matthijs de Ligt. Voorheen zou ik alleen Chiellini hebben gezegd, maar ik kan nu alle drie zeggen omdat ik ze elke dag zie en elke dag met ze train."

En op de vraag wie in de ogen van Ronaldo de beste voetballer van Italië is, is zijn reactie haast vanzelfsprekend. "De beste voetballer van de Serie A? Ik ben verkozen, dus voorlopig ben ik het. Ik ben de spelers in de Serie A dankbaar dat ze mij hebben gekozen. Maar er zijn veel meer voetballers die heel goed zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cristiano Ronaldo houdt niet van zilver

Dronken

CR7 gaat met zijn lichaam als een echte atleet. Toch werd hij één keer aardig dronken. Dat was na de EK-winst met Portugal. "Dat is voor mij de allerbelangrijkste prijs die ik ooit heb gewonnen. Die avond lachte ik, huilde ik, maakte ik mij zorgen… En daarna werd ik dronken, logisch. Ik had zo veel vocht verloren en na een glas champagne was ik al dronken. Ik drink vrijwel nooit, maar die avond was heel speciaal: de allerbelangrijkste avond in mijn loopbaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore