Andy's top en flop

'Knap van Ajax-debutanten, was zelf al verzuurd in warming-up!'

23 december 2019 15:26 Aangepast: 23 december 2019 15:48
Gravenberch, Tadic, Traore en Ekkenlenkamp Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Na het voetbalweekend blikt VTBL even terug met een van onze analisten. Wie was er top en wie een flop? En waren er nog meer opvallende zaken? Deze maandag is het de beurt aan Andy van der Meijde.

Andy's top

"Ajax speelde eindelijk weer goed. Het was natuurlijk een tijdje flop, omdat ze drie keer verloren en tegen Telstar ook niet lekker speelden. Maar nu winnen ze dik en het is mooi om te zien dat talenten weer de kans krijgen. Knap dat alledrie de basisdebutanten, Ekkenlenkamp, Traore en Gravenberch, scoorden. Ik weet nog dat ik mijn debuut moest maken. Ik was zo zenuwachtig. Ik was invaller, maar was al verzuurd toen ik het veld in moest! Ook bij mijn basisdebuut was ik nog nerveus, ik wilde de bal niet eens hebben. Zo zenuwachtig was ik."  

Superheftig voor Blind

Ook Sontje Hansen maakte zijn eredivisiedebuut dit weekend. Ten Hag heeft dus opeens weer mogelijkheden genoeg, zou je zeggen. Hoeft Ajax dan helemaal geen nieuwe spelers te halen in de winterstop? "Nou, we moeten wel even afwachten hoe het verder gaat met Daley Blind. Dat is wel een aderlating. Die is moeilijk te vervangen."  

Van der Meijde snapt heel goed dat het schrikken is voor Blind: "Het is natuurlijk superheftig als je hoort dat er wat met je hart is. Dat is echt schrikken." Blind heeft een hartontsteking. Het is niet duidelijk of en wanneer hij terugkeert bij Ajax.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax weet niet wanneer Daley Blind terugkeert

Andy's flop

"De flop van dit weekend is toch AZ. Als zij zich willen meten met Ajax, dan moeten ze van Sparta winnen. Ik vond ze vorige week tegen Ajax al niet geweldig spelen, maar toen wonnen ze wel. Ik ben enorm fan van Boadu en ook van Stengs, maar de laatste wedstrijden gaat het wat moeizamer."  

Een andere club die in rap tempo van top naar flop is gegaan is FC Twente. "Ik heb daar gespeeld en ik gun het ze heel erg dat ze weer bovenin meespelen. Maar na een heel goede periode gaat het nu minder. Hoe dat komt? Dat is lastig. Misschien is het gemakzucht. Het ging ze gemakkelijk af, maar nu zit het even tegen en dan red je het niet op 90 procent." 

Het is volgens Andy te makkelijk om de trainer de schuld te geven van het verval. "Bij slechte prestaties krijgt de trainer vaak de schuld, maar ik denk niet dat het aan hem ligt." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twente-fans verlaten het uitvak in Waalwijk na 3-0 achterstand

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore