Ga naar de inhoud
Voetbal

Ajax weet niet wanneer Daley Blind terugkeert

Ajax kan nog geen prognose geven over de terugkeer van Daley Blind. Bij de verdediger is een ontstoken hartspier geconstateerd. "We hebben hem voor de wedstrijd gesproken", zei trainer Erik ten Hag na de ruime zege op ADO Den Haag (6-1).

"Hij wil er in januari weer bij zijn. Maar we moeten even afwachten. Hij voelt zich nu goed, maar zijn gezondheid is het belangrijkste."

Testen in ziekenhuis

Blind ging tijdens het thuisduel met Valencia onderuit, zonder dat er iemand bij hem in de buurt was. Hij speelde de wedstrijd uit, maar testen in een ziekenhuis wezen uit dat hij met een ontstoken hartspier kampt.

Mogelijk
Lees ook:
Mogelijk einde carrière Blind niet uit te sluiten: 'Dan wordt het een lastig verhaal'

Bij de international is preventief een ICD geplaatst, dat staat voor implanteerbare cardioverter defibrilator. Het is een apparaatje dat onder de huid wordt aangebracht en een schok geeft om het normale hartritme te herstellen. Als gevolg van die ingreep gaat hij niet mee op trainingskamp naar Qatar.

"Natuurlijk zijn we geschrokken", reageerde verdediger Joël Veltman. "Ik heb ook allerlei cardiologen wat horen roepen. Maar volgens mij verschilt ieder geval van elkaar. Laten we maar even afwachten."

Bron: ANP