Nieuws

Mogelijk einde carrière Blind niet uit te sluiten: 'Dan wordt het een lastig verhaal'

21 december 2019 19:42 Aangepast: 22 december 2019 12:17
Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

De hartspieronsteking van Daley Blind heeft mogelijk grotere gevolgen dan verwacht. Cardioloog Jan Hoogsteen van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven sluit niet uit dat de verdediger een punt achter zijn carrière moet zetten.

In het programma De Eretribune gaf de cardioloog telefonisch uitleg over de ontsteking. "Er staat een herstel op van drie tot zes maanden. Die periode staat voor het herstel van de ontsteking, maar het is vooral belangrijk dat er geen schade komt aan het hart. Soms zijn er gevallen waarbij een hartspieronsteking een litteken achterlaat. Deze kunnen in de hartspier zitten en een voedingsbodem zijn voor hartritmestoornissen, die bij inspanning kunnen opspelen. Ook kan er hartfalen ontstaan. De hartspier wordt zwak en blijft dat."

Einde carrière

Volgens Hoogsteen hoeft het niet direct einde carrière te betekenen voor Blind. "Normaal gesproken wordt er afgewacht tot iemand is uitgeziekt. Nu is er al direct voor gekozen om een ICD te plaatsen, een kastje dat ingrijpt bij hartritmestroonissen. Je weet niet of dit einde carrière betekent. Als de hartspier verzwakt is en er in de komende maanden blijkt dat er littekenweefsel in het hart is overgebleven na de ontsteking, wordt het een lastig verhaal."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore