WAT!?

Nederlandse 'nepvoetballer' ontsnapt uit gevangenis

16 december 2019 22:41 Aangepast: 17 december 2019 09:49

'Nepvoetballer' Bernio Jordan Enzo Verhagen, die in Denemarken vastzat vanwege mishandeling, diefstal en oplichting, is ontsnapt. De zogenaamde voetbalprof kwam de laatste weken veel in het nieuws omdat hij zich bij verschillende clubs voordeed als profvoetballer.

Dat meldt het Deense BT. De Deense politie reageert op de situatie. ''Het is behoorlijk dramatisch, we hebben niet goed op hem gelet.'' Verhagen moet maandag voor de rechter komen vanwege meerdere zaken die lopen. Onder andere vanwege oplichting, mishandeling van zijn vriendin en diefstal.

Op zijn Instagram laat Verhagen weten dat hij de gevangenis heeft verlaten en dat hij zich voorlopig stil zal houden. Hij zegt op weg te zijn naar een vriend in Zweden. 

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER

Nederlandse 'spookvoetballer' geeft fraude toe

De zaak in Denemarken kwam aan het rollen toen voetbalclub Viborg FF Verhagen presenteerde als aanwinst van de club. Deense media ontdekten dat Verhagen helemaal geen profvoetballer is. Ook het Nederlandse VICE dook in het leven van Verhagen, die eerder ook bij profclubs in Transnistrië, Chili en Zuid-Afrika onder contract had gestaan. Hij speelde daar nooit. 

Ook bij Viborg kwam Verhagen niet in actie. Hij werd al na een paar weken weer ontslagen, toen bleek dat hij een oplichter was. Via een nepagent (mogelijk Verhagen zelf) was hij binnen gekomen bij de club. Later kwamen ook nog de mogelijke mishandeling en diefstal aan het licht. 

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore