THEO'S TOP EN FLOP

'Topper tussen AZ en Ajax viel vies tegen'

16 december 2019 13:51 Aangepast: 16 december 2019 16:10
Ajacied Hakim Ziyech (midden) wordt belaagd door Teun Koopmeiners (links) en Oussama Idrissi (rechts) van AZ Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Na het voetbalweekend blikt VTBL even terug met een van onze analisten. Wie was er top en wie een flop? En waren er nog meer opvallende zaken? Het is nu weer de beurt aan Theo Janssen.

THEO'S TOP

"Steven Berghuis. Als je drie keer scoort in een topwedstrijd, dan heb je het gewoon uitstekend gedaan. Hij heeft zijn verantwoordelijkheid gepakt. Dat verwachten we toch van spelers van zijn niveau? Als Berghuis in de Europa League niet goed speelt en zijn mannetje laat lopen, dan zeggen we het ook. Dus als hij wel goed presteert, moeten we dat ook aanstippen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Berghuis leidt Feyenoord met 3-1 langs PSV

THEO'S FLOP

"De zware blessures voor Memphis Depay en Donyell Malen. Naast dat het voor die jongens vreselijk is, is Oranje in één weekend twee goede spitsen kwijtgeraakt. Dat is echt een aderlating met het oog op het EK."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

EK hoogst onzeker voor Memphis Depay door zware knieblessure

"Verder vond ik AZ - Ajax ook flop. Ik had er veel meer van verwacht. Uiteindelijk was Feyenoord - PSV veel vermakelijker. Misschien kwam het wel door de handbaldames. Door die wedstrijd (de vrouwen werden eerder op zondag wereldkampioen, red.) kreeg ik echt zin in de rest. Ik ging er eens lekker voor zitten. Maar het toetje AZ - Ajax viel vies tegen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

AZ pakt in slotfase de drie punten in topper tegen Ajax

Beste interview: "Met Owen Wijndal. Hij gaf voor AZ - Ajax aan zich te willen meten met Hakim Ziyech, een topspeler. Hij vond dat hij het goed gedaan had. Ik ben het met hem eens. Ik houd van dat soort gesprekken: open, eerlijk en hij vertelde geen onzin."

Slechtste interview: "Met Bas Nijhuis. Zo slecht, dat het ook weer goed werd, en andersom. Ik vind Bas een prima vent, maar hij moet die uitleg over de handsbal bij Feyenoord - PSV niet zo geven. Want nu hebben mensen het alleen daar over, terwijl het ook over de VAR had kunnen gaan. Want die kan zo'n penalty toch proberen terug te draaien? Bas proberen op andere gedachten te brengen? Ik vond het geen strafschop, maar Bas dacht er overduidelijk anders over. Nou, houd het dan daar bij. In plaats van andere zaken erbij te halen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Nijhuis tegen Viergever: 'Scoor er eerst eens twee, dan praten we verder'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore