Voetbal

Voetbalbond Oman ontslaat bondscoach Erwin Koeman

16 december 2019 07:36

Erwin Koeman moet op zoek naar een nieuwe baan. De 58-jarige Koeman is ontslagen als bondscoach van Oman. De oud-international van Oranje werd in februari aangesteld als opvolger van Pim Verbeek.

In de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar presteerde Koeman goed met Oman. Op het recente toernooi om de Golf Cup in Qatar vielen de resultaten echter tegen. De voetballers van Oman werden als titelverdedigers met vier punten uit drie wedstrijden uitgeschakeld in de groepsfase. De nederlaag in de laatste speelronde tegen Saudi-Arabië (1-3) betekende dat Koeman met zijn ploeg weer naar huis moest. Het bestuur van de nationale bond besloot de Nederlander daarop te ontslaan.

Koeman was eerder bondscoach van Hongarije en hoofdtrainer van onder meer RKC Waalwijk, Feyenoord en FC Utrecht. Vorig jaar was hij ook nog even hoofdcoach van Fenerbahçe, na het ontslag van Phillip Cocu. Koeman werkte enkele jaren als assistent van zijn jongere broer Ronald bij de Engelse clubs Southampton en Everton. Ronald Koeman is nu bondscoach van Oranje en zoekt een nieuwe assistent na het vertrek van Kees van Wonderen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore