Topper

AZ op gelijke hoogte met Ajax na winst in topper

15 december 2019 18:51 Aangepast: 15 december 2019 21:20

AZ heeft zondag de topper tegen Ajax met 1-0 gewonnen. Het doelpunt in Alkmaar viel kort voor tijd en kwam op naam van Myron Boadu. Door de overwinning komt AZ op gelijke hoogte met koploper Ajax dat wel een beter doelsaldo heeft.

Het was de derde nederlaag op rij voor de Amsterdammers die vorige week van Willem II verloren en afgelopen dinsdag door Valencia uit de Champions League werden gestoten.

Bekroning

Het was voor AZ de bekroning van een toch al heugelijke dag. Na vier maanden speelde de ploeg voor het eerst weer een thuiswedstrijd in het eigen stadion, nadat daar deze zomer het dak instortte.

De topper in Alkmaar viel tegen. Kansen waren schaars. Beide ploegen hadden ook moeite met de harde wind, die in het stadion zonder dak vrij spel had.

Boadu sneller

AZ was vooral in de openingsfase sterker. Myron Boadu, de centrumspits van de thuisploeg, bleek veel sneller dan Lisandro Martínez en Álvarez maar wist tot tweemaal toe niet te scoren, ook omdat Schuurs een keer sterk verdedigde. Ajax kwam in de eerste helft tot een goed uitgespeelde mogelijkheid. Donny van de Beek schoot in kansrijke positie rakelings naast.

Ook in de tweede helft kregen beide ploegen nauwelijks kansen, totdat Boadu in de slotminuut Schuurs aftroefde en scoorde met een kopbal. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore