Voetbal

Rooney wil terug naar de Premier League

13 december 2019 17:39

Voetballer Wayne Rooney begint in januari aan zijn avontuur bij Derby County, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland. Hoewel de door Phillip Cocu getrainde formatie vooralsnog een bescheiden rol vervult in de competitie, droomt de oud-international van promotie naar de Premier League. "Alles is mogelijk, het staat dicht bij elkaar. We kunnen zeker de play-offs nog halen", zegt de aanvaller.

De 34-jarige Rooney, voor het laatst actief in de Verenigde Staten bij DC United, heeft er zin in. "Ik train al even mee bij Derby en het bevalt me heel goed. De samenwerking met de spelers en de staf is geweldig. Ik trek veel op met Phillip en ik leer van hem. Helaas kan ik pas in januari beginnen. Het was frustrerend om de laatste wedstrijden niet mee te mogen doen, terwijl ik hier toch al ben."

Rooney heeft een contract voor achttien maanden getekend als speler en als assistent-trainer. De voormalige ster van Manchester United en het Engelse elftal wil zich op die manier voorbereiden op de loopbaan na die als voetballer.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore