Hartaanval

Oud-profvoetballer Pater (38) in coma: 'Papa vecht voor zijn leven'

12 december 2019 09:34 Aangepast: 12 december 2019 10:36
Johan Pater als prof in het shirt van AGOVV Beeld © Pro Shots / Peter Lous

Oud-profvoetballer Johan Pater ligt in coma. Dat meldt een vriend van Pater namens diens familie op Facebook. De 38-jarige ex-prof van onder andere PSV, Telstar en Go Ahead Eagles kreeg een hartaanval en kampt met een dubbele longontsteking.

De 16-jarige dochter van Pater laat op Facebook weten: “Op dit moment ben ik degene die de beslissingen moet nemen over wat er gebeuren zal. Papa vecht op dit moment voor zijn leven, artsen weten niet of dit nog goed komt, en mocht hij dan toch nog uit coma ontwaken, dan is de vraag, hoe wordt hij wakker... zal hij nog de oude kunnen worden, of hebben zijn hersenen te veel geleden dat hij als kasplantje verder moet!?!?”

Pater kan geen bezoek ontvangen, behalve van zijn naasten. Wel stromen de steunbetuigingen binnen. Onder andere van zijn oud-clubs. Maar ook wildvreemden tonen hun medeleven. 

Cultheld

Pater begon zijn carrière bij PSV. Hij stond te boek als groot talent, maar wist niet door te breken bij de club. Hij zou er een levensstijl op na hebben gehouden die niet paste bij het leven van een profvoetballer. Zo testte hij positief op doping. Pater had cocaïne gebruikt. Na 18 wedstrijden schorsing hoefde hij niet meer terug te komen bij de Eindhovense club.

Na PSV speelde hij bij diverse clubs in de eerste divisie. Hij groeide daar vaak uit tot cultheld omdat supporters zich met hem konden identificeren. Pater maakte van zijn hart nooit een moordkuil en de fans waardeerden dat. Wel bleef Pater altijd moeite houden met strikte regime van het profvoetbal. Op zijn 29ste stopte hij met zijn professionele carrière. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore