Voetbal

Ten Hag: nu moeten we het afmaken

10 december 2019 20:54 Aangepast: 10 december 2019 20:54

Trainer Erik ten Hag van Ajax had kort voor de beslissende groepswedstrijd in de Champions League tegen Valencia een krachtige boodschap. "We hebben het tot nu toe fantastisch gedaan in de Champions League. We moeten het nu afmaken", zei Ten Hag bij Veronica.

Met tien punten uit vijf wedstrijden staat Ajax aan kop in groep H, Valencia en Chelsea volgen met acht punten. "Onze uitgangspositie is goed. In een heel moeilijke poule staan we bovenaan. We spelen tegen een heel goede tegenstander, maar we zijn er klaar voor. We moeten het doen."

Ten Hag mist zijn geblesseerde aanvallers Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad. Met Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Noa Lang heeft Ajax voorin nu drie spelers lopen die graag naar de bal toekomen. "Maar we hebben ook mensen nodig die zonder bal diep gaan. Je moet iets opofferen van jezelf, dat heb ik geëist van mijn spelers", aldus Ten Hag. "Hakim is de allerbeste als het gaat om de ballen geven, maar ook hij zal wel eens zonder bal moeten vertrekken. Dat kan hij ook, dat heeft hij al eerder laten zien."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore