Voetbal

Dordrecht-fans schakelen Red Bull in: 'Europa League-voetbal aan de New Krommedijk'

10 december 2019 09:37 Aangepast: 10 december 2019 10:09

FC Dordrecht zit momenteel in een lastig parket. De club heeft een nieuw stadion nodig, maar de gemeente lijkt niet mee te willen werken. De dreiging dat de club daardoor zal ophouden te bestaan is dan ook zeer realistisch. Dat wil een groepje supporters nu zien te voorkomen.

De supporters zitten met de handen in het haar. "We zitten met een probleem. Dordtenaren houden van succes. En dat is momenteel niet te vinden bij FC Dordrecht. Dus daar komt een Dordtenaar dan ook liever niet. Met gevolg dat onze club geen sponsoren kan aantrekken om zo een fatsoenlijk spelersbudget samen te stellen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van FC Dordrecht naar Burberry: profvoetballer wordt catwalk-model

Red Bull

Zij zien nog maar één uitweg en dat is de club schenken aan Red Bull. "Onder een gezellig biertje ontstond het idee om het dan maar radicaal anders aan te pakken: dan maar Modern Football - en niet zo'n beetje ook. Red Bull - vinden die een club in Nederland niet interessant? Wij opperen de lokale FC aan Dietrich Mateschitz te geven", schrijven een aantal fans. 

Om de plannen concreet te maken zijn zij nu een petitie gestart die ze uiteindelijk ook daadwerkelijk bij Red Bull aan willen bieden. Mocht dat lukken, dan ziet de toekomst er zonnig uit. "Wie weet kan jij over vijf jaar naar een lekker Europa League avondje komen kijken op een shiny New Krommedijk!"

Knipoog

Uiteraard zijn deze supporters niet gek, maar hopen zij tegen beter weten in op betere tijden. Dit staat namelijk te lezen onder de petitie:

1. Ja, wij weten ook wel dat dit gekkenwerk is. Maar hee, gewoon proberen joh.

2. Ja, wij weten ook wel dat iedereen in Dordt voor Feyenoord is. Maar een regioderby erbij is lachen toch.

3. Ja, wij weten ook wel dat Red Bull Modern Football is en zo, maar je club daarom failliet laten gaan zijn wel een beetje teveel principes, dus to hell with that.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore