Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Spelregelcommissie IFAB duikt dieper in VAR

03 december 2019 20:33

De internationale spelregelcommissie in het voetbal (IFAB) onderzoekt de mogelijkheden om tijdens wedstrijden meer informatie te geven over arbitrale beslissingen waarbij de VAR (Video Assistant Referee) een rol vervult. "Daar is een groeiende behoefte aan", liet de IFAB na een vergadering in Belfast weten. "We kijken daarom naar verschillende communicatievormen, die het begrip voor de besluitvorming kunnen verbeteren."

De VAR staat in veel landen nog vaak ter discussie. De informatie over wat er binnen het arbitrageteam wordt besproken, is zowel voor het stadionpubliek als voor de tv-kijkers bovendien nog vrij karig. Op de grote videoschermen is meestal niet meer te zien en te horen dan dat er een 'VAR-review' plaatsvindt, met daarna 'goal' of 'no goal' als slotconclusie. De IFAB wil dat de toeschouwers sneller weten wat er aan de hand is en wat door het arbitrageteam wordt onderzocht.

Tijdens de volgende vergadering op 29 februari zal het IFAB een besluit nemen welke voorstellen in de voetbalspelregels worden opgenomen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore