Eredivisie

Gifbeker nog niet leeg: PSV laat ook punten liggen bij FC Emmen

01 december 2019 21:55 Aangepast: 01 december 2019 22:21

PSV is in de eredivisie nog verder achterop geraakt bij Ajax en AZ. Het elftal van trainer Mark van Bommel kwam bij FC Emmen niet verder dan 1-1.

PSV, dat in de competitie eind september voor het laatst buiten Eindhoven won, heeft nu dertien punten minder dan Ajax en zeven minder dan AZ. Daarmee raakt zelfs de derde plaats verder uit zicht.

PSV, dat na de zwaarbevochte overwinning op Heerenveen vorige week hoopte te gaan werken aan het begin van een herstel, raakt alleen maar verder in de ellende. Uit de laatste zes wedstrijden in de eredivisie haalde de ploeg slechts vijf schamele punten.

Veel kansen

Daniel Schwaab bracht PSV na een kwartier spelen uit een hoekschop op voorsprong: 0-1. De Brabanders kregen voor rust veel kansen om verder uit te lopen, maar een tweede doelpunt bleef uit.

Emmen sloeg kort na rust via Marko Kolar toe: 1-1. PSV was het overwicht opeens kwijt en Emmen kwam steeds beter in de wedstrijd. Beide ploegen wisten niet meer te scoren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Bommel: 'Drie punten halen is noodzaak'

Onder druk

Door het nieuwe puntenverlies komt de positie van Van Bommel verder onder druk te staan. PSV verloor donderdag met 4-0 bij Sporting Portugal en is daarmee in de Europa League al uitgeschakeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore