Voetbal

Van Dijk twee keer trefzeker bij nipte zege Liverpool

30 november 2019 19:58 Aangepast: 30 november 2019 20:11

Virgil van Dijk was na zijn twee doelpunten, die Liverpool een nipte zege op Brighton & Hove Albion opleverden, kritisch op zijn ploeg en op zichzelf. "Ik zou nog effectiever kunnen zijn", sprak de aanvoerder. "Ik wist twee keer te ontsnappen. Maar het is niet makkelijk als je altijd wordt gedekt door de best koppende verdediger van de tegenstander."

Van Dijk kopte raak in de 18e en 24e minuut. Desondanks werd het geen makkelijke middag voor de koploper. Tien minuten voor tijd maakte Lewis Dunk het nog spannend tegen het tiental van Liverpool, waar doelman Alisson rood kreeg.

"We hadden het beter moeten doen. Maar het is niet eenvoudig om om de zoveel dagen meer dan alles te geven. We moesten diep gaan en dat hebben we gedaan."

Liverpool vergrootte de voorsprong op regerend kampioen Manchester City tot elf punten. City kwam bij Newcastle United niet verder dan 2-2. "We spelen hetzelfde als vorig seizoen", zei City-trainer Pep Guardiola. "We haalden vandaag een hoog niveau. We konden alleen niet alle kansen verzilveren en zij benutten de twee kansen die ze kregen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore