Loting

Oranje treft op EK voetbal naast Oekraïne ook Oostenrijk

30 november 2019 18:49 Aangepast: 30 november 2019 19:02
Bondscoach Ronald Koeman bij de loting in Boekarest. Beeld © AFP

Het Nederlands elftal zal volgend jaar tijdens het EK voetbal in poule C in elk geval uitkomen tegen Oekraïne en Oostenrijk. De laatste tegenstander in de poule komt uit de play-offs van de Nations League en wordt Roemenië, Georgië, Wit-Rusland, Kosovo of Noord-Macedonië.

Dat bleek zojuist tijdens de loting in Boekarest. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelt alle groepswedstrijden in de Johan Cruijff Arena; op 14, 18 en 22 juni.

Roemenië wordt de derde tegenstander van het Nederlands elftal als dat land in maart de play-offs van de Nations League weet te winnen. Als de Roemenen het niet halen, dan wordt het dus Georgië, Kosovo, Noord-Macedonië of Wit-Rusland.

Poule des doods

Het Nederlands elftal ontloopt hoe dan ook de zwaarste poule van dit EK. Dat is zonder twijfel groep F, waarin Portugal, Frankrijk en Duitsland het moeten opnemen tegen elkaar en een vierde tegenstander die pas later bekend wordt.

Het was al bekend dat Oranje zijn poulewedstrijden afwerkt in Amsterdam. Het toernooi wordt volgend jaar gehouden in twaalf speelsteden, verspreid over Europa. Daarmee viert de Europese voetbalbond UEFA dat het Europees kampioenschap zestig jaar bestaat.

De openingswedstrijd op 12 juni is Italië - Turkije. Het duel wordt afgewerkt in het Olympisch Stadion van Rome.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Levchenko waarschuwt Oranje: 'Een van de beste elftallen ooit'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore