Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Gouden Bal

'Heel trots en tevreden met zoveel genomineerden'

02 december 2019 09:10 Aangepast: 02 december 2019 10:48
Virgil van Dijk (links) in duel met Lionel Messi in de halve finale van de Champions League, vorig seizoen Beeld © Pro Shots / Action Images

Maandagavond kan het bij de uitreiking van de Gouden Bal (Ballon d'Or) wel eens oranje boven worden. Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Georginio Wijnaldum en Donny van de Beek zijn genomineerd voor deze prestigieuze award. Geen enkel ander land is bij de mannen zo goed vertegenwoordigd. Maar maken 'we' ook echt kans? Onze analisten doen een schot voor de boeg. Als eerste aan de beurt: Theo Janssen.

Janssen: "Ik vind dat de beste moet winnen. En dat is Lionel Messi. Cristiano Ronaldo? Bij Messi is alles natuurlijk, Cristiano Ronaldo is er gekomen door keihard te werken. Maar wat hij presteert, is buitenaards hoor, begrijp me niet verkeerd. Daar heb ik veel respect voor. Messi is echter buitencategorie. Zijn versnellingen, zijn dribbels, zijn bewegingen... Dat heeft Cristiano Ronaldo niet meer. Hij is meer van het simpele spelen en scoren geworden. Dat is overigens nog steeds bijzonder goed."

"Alleen: het wordt wel minder bij hem, je ziet wat slijtage. Dat is ook niet zo raar hè, Cristiano Ronaldo moet het hebben van zijn kracht, snelheid en sprongkracht. Dat neemt af, terwijl Messi gewoon doorgaat. Cristiano Ronaldo moet een uitzonderlijk jaar hebben, met heel veel prijzen, wil hij de Gouden Bal winnen. En dat is afgelopen seizoen niet zo geweest. Toch gun ik hem een podiumplek. Vooral omdat ik denk dat hij er volgend jaar buiten valt. Voor nu mogen we hem nog niet afschrijven. Cristiano Ronaldo is nog de nummer twee."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Vijf Nederlandse voetballers en drie voetbalsters op lijst voor Gouden Bal

Nederland

"Virgil van Dijk maakt van de Nederlanders de meeste kans. Hij won de Champions League en de award voor beste Europese speler. Dus het zou normaal zijn, als hij bij de eerste drie eindigt. Van Frenkie verwacht ik dat hij volgend jaar hoger zal staan. We mogen trouwens wel heel tevreden en trots zijn hè, met zoveel genomineerden uit Nederland."

Theo's Top 5

1. Lionel Messi

2. Cristiano Ronaldo

3. Virgil van Dijk

4. Mohamed Salah

5. Kylian Mbappé

(6. Frenkie de Jong. "Ik mag er maar vijf, dat weet ik, maar ik zet hem er toch bij.")

De uitreiking van de Gouden Bal (Ballon d'Or) is maandagavond vanaf 19.30 uur live te zien op RTL 7

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore