Verontwaardiging

NEC reageert op spandoek-incident: sprake van miscommunicatie

28 november 2019 21:08 Aangepast: 29 november 2019 07:37
Niet het bewuste spandoek. Beeld © ANP

Het spandoek dat vorige week niet naar binnen mocht bij een wedstrijd van voetbalclub NEC, had niet geweigerd mogen worden. De Nijmegenaren zijn na overleg met alle betrokken partijen tot de conclusie gekomen dat er sprake was van miscommunicatie.

Het 'spandoek-incident' speelde zich af voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Op het spandoek stond de tekst 'Zwart is de mysterie en de kracht van de magie'. Die tekst komt uit een clublied.

Er werd aanvankelijk gesuggereerd dat NEC het spandoek had geweigerd vanwege de discussie over racisme op het voetbalveld, maar dat ontkent de voetbalclub.

Verontwaardiging

Stewards hebben het spandoek op eigen initiatief gekeurd, maar deden dat niet volgens de afspraken. Het doek had niet mogen worden afgekeurd om mee te nemen in het stadion, zegt algemeen directeur Wilco van Schaik. Dat er het woord 'zwart' op stond leidde hier en daar tot verontwaardiging.

Volgens protocollen moeten supporters altijd vooraf aanmelden welke spandoeken ze meenemen naar uitwedstrijden. Van Schaik: "Voor ons is het zaak het protocol nogmaals goed te evalueren met direct betrokkenen, communicatielijnen en afspraken nogmaals duidelijk te benoemen en onze mensen te wijzen op wie de eindverantwoordelijkheid neemt met betrekking tot dit soort beslissingen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vandalen stichten brand bij NEC-stadion De Goffert

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore