Voetbal

Feyenoord tussen hoop en vrees na gelijkspel tegen Rangers

28 november 2019 20:43 Aangepast: 28 november 2019 21:48
Beeld © Pro Shots / Kay Int Veen

Feyenoord heeft zojuist met 2-2 gelijkgespeeld tegen Rangers FC, in de groepsfase van de Europa League. Dankzij dit gelijke spel wordt plaatsing voor de volgende ronde een lastige opgave.

Feyenoord begon erg sterk aan de wedstrijd. De Rotterdammers domineerden de gehele eerste helft en kwamen tot vele kansen. In de 33e minuut schoot Jens Toornsta, via het been van een Rangers-verdediger, de 1-0 binnen. Dit was het 250e Europese doelpunt in De Kuip voor Feyenoord.

Wedstrijd kantelt

Ook na de rust begon werd er scherp begonnen. Rangers had weinig te zeggen, tot de 52e minuut. Alfredo Morelos kopte in die minuut knap de 1-1 binnen. Dertien minuten later wist de Colombiaanse spits opnieuw boven iedereen uit te torenen, waardoor Rangers op een 1-2 voorsprong kwam.

Sinisterra

Feyenoord gaf echter niet op en wist via een werelddoelpunt weer op gelijke hoogte te komen. Luis Sinisterra, die in de punt begon wegens een blessure bij Nicolai Jørgensen, draaide in de 68e minuut de Schotse verdediging helemaal dol en wipte de bal vervolgens over keeper Allan McGregor heen.

Als Feyenoord in de volgende speelronde een uitzege boekt bij FC Porto en Rangers thuis wint van Young Boys, bereikt de stadionclub de volgende ronde.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore