Ga naar de inhoud
Mag niet

KNVB onverbiddelijk: coffeeshop verdwijnt van shirt voetballers Trekvogels

Het gewraakte shirt

Een team van de Nijmeegse voetbalclub Trekvogels mag niet langer gesponsord worden door coffeeshop De Kronkel. Dat heeft de KNVB laten weten aan het bestuur van de Nijmeegse club.

In eerste instantie weigerde de club om de coffeeshop als sponsor van het shirt te halen. Er ontstond ophef over de sponsoring na een uitzending van Nieuwsuur over de invloed van criminelen op voetbalclubs. Ook zou de sponsoring volgens de tabakswet niet zijn toegestaan. 

Overstag

Meerdere clubs braken daarop met sponsoren, maar volgens het bestuur van Trekvogels was er in dit geval geen sprake van inmenging van criminelen. De voorzitter zei daarover eerder: ''De eigenaar van die coffeeshop speelt in dat team. Het is een gewoon bedrijf, dat geen overlast veroorzaakt, dus wij zien geen probleem.''

 

Trekvogels
Lees ook:
Trekvogels blijft ondanks aandringen KNVB met coffeeshop op shirt spelen

Nu de KNVB nogmaals heeft laten weten dat het niet mag en dreigt met sancties, heeft de club besloten de strijd met de voetbalbond over de shirtsponsor niet langer aan te gaan. Na de winterstop zal het zevende team van Trekvogels op zoek moeten naar nieuwe shirts. Een woordvoerder van het elftal laat weten het jammer te vinden en wil een 'lokaal goed doel' op de nieuwe shirts.

 

Bron: RTL Nieuws/VTBL