Nazigroet

Fox Sports in gesprek met Van Basten om 'ongepaste opmerking'

24 november 2019 15:45 Aangepast: 24 november 2019 16:33
Beeld © ANP

Fox Sports gaat met Marco van Basten in gesprek na zijn misplaatste grap over een Duits interview. Ook intern wordt besproken wat ze met de situatie aanmoeten.

"We hebben gisteravond al met elkaar gesproken", laat een woordvoerder van Fox Sports weten aan RTL Nieuws. "Er komt nu veel op Marco, en op ons, af en morgen gaan we weer met elkaar in gesprek." Hij wil daarbij niet ingaan op de vraag of een ontslag van Van Basten aan de orde is. 

Zaterdagavond ontstond ophef na een interview van Fox Sports met de Duitse trainer van Heracles Almelo. Na afloop van dat Duitstalige gesprek riep analist Marco van Basten vanuit de studio 'Sieg Heil'. De oud-voetballer had al snel door dat zijn opmerking ongepast was, dus bood hij in de rust zijn excuses aan. Ook heeft hij contact gezocht met de trainer van Heracles om zijn excuses aan te bieden. 

Overigens wist Van Basten niet dat hij op tv te horen zou zijn, zegt de woordvoerder. "Laat duidelijk zijn dat hij dit nooit had mogen zeggen, maar het had ook niet uitgezonden mogen worden", zegt hij. "Marco wist niet dat zijn microfoon open stond. Maar het is gezegd en uitgezonden."

Inmiddels hebben ook Duitse media de opmerking van de analist opgemerkt. Het Duitse Bild merkt op dat uitgerekend dit weekend het hele Nederlandse voetbal opstaat tegen racisme. "Deze inspanningen werden vertrapt door Van Basten. Of het tv-schandaal gevolgen voor hem zal hebben, was zaterdagavond nog niet duidelijk."

Ook Spiegel, een Duits weekblad, kreeg lucht van het schandaal. "Hij was een grote man op het voetbalveld. Maar de tv-expert nam nu de verkeerde afslag met een nazigroet richting de Duitse coach Frank Wormuth."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Basten maakt excuses voor nazigroet: 'Misplaatste grap'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore