Voetbal

Den Bosch speelt rest van het seizoen met 'Samen tegen racisme' op het shirt

22 november 2019 16:35 Aangepast: 22 november 2019 17:15
Beeld © Pro Shots / Peter van Gogh

FC Den Bosch zal de rest van het seizoen met de tekst 'Samen tegen racisme' op het shirt spelen. De club kwam in opspraak nadat enkele supporters vorig weekend racistische uitlatingen richting Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira uitten. Met de actie wil Den Bosch aantonen dat het hen spijt.

Dit meldt de club via een statement op de website. Sub-hoofdsponsor Schouten Nelissen staat haar plaats op het shirt af. Het bedrijf is rechtsboven op het tenue te vinden. De slogan zal ook op de achterkant van het tenue te zien zijn.

Een foto van het huidige tenue van Den Bosch. De slogan zal rechtsboven (linksboven voor de kijker) op het shirt te zien zijn. Een foto van het huidige tenue van Den Bosch. De slogan zal rechtsboven (linksboven voor de kijker) op het shirt te zien zijn.

Vrijdagavond

Vanavond speelt Den Bosch uit bij Almere City FC. Tijdens de opkomst zullen er andere, speciale t-shirts worden gedragen door de Bosschenaren. Hoe deze eruitzien is niet bekend. Tijdens de wedstrijd zal de club dus spelen in het nieuwe wedstrijdtenue.

De club laat verder weten deze acties 'slechts een begin zijn van het beloofde actieplan'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

FC Den Bosch belooft beterschap in open brief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore