Eigen website

FC Den Bosch belooft beterschap in open brief

22 november 2019 16:40 Aangepast: 22 november 2019 17:03
Voorzitter Jan-Hein Schouten van FC Den Bosch Beeld © ANP

FC Den Bosch heeft door middel van een open brief op de eigen website beterschap beloofd. Vorige week zondag maakten fans van de club zich schuldig aan racisme, waarna de club de hele week onderwerp van gesprek was.

"De dambreuk die volgde na zondag was overweldigend. Het water heeft ons letterlijk overspoeld. FC Den Bosch lijkt sindsdien op een vergaarbak van alles wat mensen verfoeien. Haat tegen racisme wordt met haat bestreden", schrijft de club.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Excelsior-speler Mendes Moreira doet aangifte tegen supporters FC Den Bosch

"Wij geloven echter dat warmte het tegengif moet zijn voor de gebroken verbondenheid, die zich afgelopen zondag heeft vertaald in gebrek aan respect voor de tegenstander, de medemenselijkheid en voor Ahmad Mendes Moreira in het bijzonder", staat er in het statement.

Vallen en opstaan

"Kennis komt met keiharde lessen. Vallen en opstaan. En nu, nu staan we op. Het hart zit nog steeds in deze club. Ook al is het nu een bloedend hart."

FC Den Bosch speelt vrijdagavond tegen Almere City met speciale shirts en de rest van het seizoen bevat het wedstrijdshirt de uiting 'Samen tegen racisme'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Bommel: 'Wij stappen ook van het veld bij racisme'

Wijnaldum over racisme FC Den Bosch: 'Het raakt me diep'

De reserve-aanvoerder van Oranje reageert op het racisme richting Ahmad Mendes Moreira.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore