Opmerkelijk

Premier League organiseert rijlessen voor spelers met snelle wagens

21 november 2019 16:20 Aangepast: 21 november 2019 17:00
Beeld © Photo by Europa Press/Europa Press via Getty Images

Veel profvoetballers verdienen op jonge leeftijd veel geld. Geld dat zij ook vaak uitgeven aan dure auto's. Bolides waarmee ze eigenlijk niet zo goed om kunnen gaan. Het komt dan ook wel eens voor dat ze deze auto's om een lantaarnpaal krullen. De Premier League heeft daar iets op bedacht.

Sinds enkele jaren organiseren zij, in samenwerking met een organisatie, cursussen voor voetballers om met snelle auto's om te leren gaan. Dat schrijft het Belgische Sporza. Dit om gevallen als Antonio Reyes, die zichzelf doodreed, en Kylian Hazard, die zijn rijbewijs verloor na een ritje met 240 km/u, te voorkomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ex-voetballer Reyes reed veel te hard voor fatale crash

Risicogroep

"Jonge en rijkelijk betaalde voetballers, gefascineerd door luxe, snelheid en ronkende motoren, vormen sowieso een risicogroep achter het stuur. Dat hebben meerdere psychologische studies al uitgewezen", schrijft Sporza.

Voetballers zijn vaak pas beginnend bestuurder, maar beginnen niet in een simpel autootje. "Vaak kopen ze met hun eerste grote geld meteen een Ferrari, Lamborghini of Bugatti, maar staan ze te weinig stil bij het feit dat zo’n wagen totaal anders reageert dan pakweg een gewone personenwagen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is de nieuwe, dikke wagen van Hakim Ziyech

Cursus

De cursus moet voorkomen dat voetballers zichzelf te pletter rijden met hun dure bolides. Deze worden in een voorstad van Londen georganiseerd en zijn exclusief voor profvoetballers. Ze leren daar de wagen te zien als een deel van hun lichaam in plaats van als een verlengstuk van het ego.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore