Opvallend

Provincie Groningen wil niet dat Robben sportprijs wint

21 november 2019 15:08 Aangepast: 21 november 2019 17:20
Beeld © Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Opvallend nieuws uit Groningen. De provincie wil namelijk niet dat Arjen Robben tijdens het Groninger Sportgala 2019 een oeuvreprijs krijgt uitgereikt. Het zou de derde keer zijn dat de oud-voetballer de prijs zou ontvangen en dat vindt de provincie te vaak.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. De Sportprijscommissie kwam unaniem tot de keuze voor Robben. Zijn familie is inmiddels zelfs al ingelicht dat de prijs naar hem zou gaan. De provincie wil nu echter dat de prijs naar iemand anders gaat, maar dat gaat de commissie te ver.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FC Groningen probeerde tevergeefs Robben te halen

Zij vinden een nieuwe kandidaat zoeken onhaalbaar. Aan de ene kant omdat het te kort dag is en aan de andere kant zou dat een mindere nominatie opleveren en veel negatieve publiciteit. 

Reactie

Inmiddels heeft de provincie Groningen gereageerd op de berichtgeving. Het zou gaan om een storm in een glas water. "Wij zijn zeker niet van plan dit tegen te houden. We gunnen Arjen Robben de prijs van harte. De ophef die is ontstaan, betreuren we zeer", aldus provinciewoordvoerder André Westra tegenover RTV Noord.

"Wat we hebben gezegd is dat we het vreemd vinden dat iemand de prijs voor de derde keer krijgt. Er zijn andere sporters die er ook voor in aanmerking kunnen komen. Dus we willen evalueren en kijken of we in de toekomst een andere richting op moeten", besluit Westra. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore