Voetbal

Levchenko waarschuwt Oranje: 'Een van de beste elftallen ooit'

20 november 2019 19:29 Aangepast: 21 november 2019 09:05
Beeld © Fotograaf/Getty Images

Oekraïne is een van de tegenstanders van het Nederlands elftal op het EK. Beide landen spelen tijdens de groepsfase in groep C. Evgeniy Levchenko stelt dat Oranje het allesbehalve makkelijk gaat krijgen tegen Oekraïne.

De achtvoudig-international volgt het Oost-Europese land als analyticus voor de Oekraïense televisie. "We hebben magere jaren gehad met de nationale ploeg. Vooral achterin was het vrij broos, we kregen veel doelpunten tegen. Inmiddels is dat wel anders", zegt Levchenko tegenover het AD

 

De kracht van Oekraïne

Volgens de oud-profvoetballer die jarenlang heeft gespeeld in de Eredivisie, is het Oekraïense elftal goed op elkaar ingespeeld. Levchenko kent de kracht van het elftal. "Dat is zonder twijfel het collectief. Dit elftal durft te voetballen, al rennen ze niet als een kip zonder kop naar voren. De spelers vertrouwen op elkaar en durven daarom fouten te maken."

"Dit elftal is een van de beste van Oekraïne sinds de onafhankelijkheid in 1991. Op het WK 2006 waren we ook goed, maar hadden we veel te danken aan Sjevtsjenko. Dit elftal maakt een ijzersterke indruk. Als er nu iemand wegvalt, dan hoeven we niet direct in paniek te raken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

HEERLIJKE video Oranje: 'We mogen weer dromen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore