Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ophef

'Als je voor Den Bosch bent, ben je nu automatisch ook een racist'

20 november 2019 10:55 Aangepast: 20 november 2019 12:39
Beeld © Pro Shots / Peter van Gogh

De supporters en de club FC Den Bosch staan er momenteel niet best op. Na het incident rondom Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira kunnen de fans van de Brabanders op weinig sympathie meer rekenen. Onterecht, volgens een supporter van Den Bosch die zijn verhaal wil doen.

"De reactie die de club in eerste instantie gaf was een grote fout. Maar wat er nu gebeurt is dat we allemaal over één kam worden geschoren. Als je voor Den Bosch bent, ben je automatisch ook een racist. Dat is niet eerlijk", zegt FC Den Bosch-supporter Corné tegenover het AD

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verontwaardiging om racisme bij FC Den Bosch

Misverstand

Volgens Corné had een meerderheid van het publiek niet door wat er aan de hand was. "Ik heb ook kraaiengeluiden  gemaakt. Hraa, hraa, hraa. Dat gebeurt al zo lang.  We doen het bij iedereen, zoals ze in andere stadions fluiten om de linksbuiten van de tegenstander te intimideren. Het heeft niks met de kleur van een speler te maken. Ik ben fel tegen racisme."

De mensen op de tribune die zich wel racistisch hebben uitgelaten, moeten volgens hem dan worden aangepakt. "De mensen die racistische uitlatingen gedaan hebben moeten keihard worden gestraft, en ik vertrouw er op dat dat ook gebeurt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FC Den Bosch ontkent racisme op tribunes: 'Het waren kraaiengeluiden'

Forum

Het AD heeft ook onderzoek gedaan naar wat er op internet werd geschreven door supporters van Den Bosch en kwam uit op een forum. Daar schrijft iemand dat hij het niet in de gaten had. "Tijdens de wedstrijd had 98 procent van ons vak geen idee wat er precies speelde, ook doordat de stadionspeaker verklaarde dat het om een misverstand ging."

"Sterker nog: ik heb Moreira ook uitgefloten toen hij voor ons vak stond te juichen. Pas na de wedstrijd, besefte ik wat er echt gebeurd was. Dat is vreselijk. Als ik geweten had wat er gebeurd is, had ik dat nooit gedaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arbiter voelde de pijn bij Mendes Moreira

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore