Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Lijstje

Boadu voegt zich in bijzonder rijtje: de scorende debutanten van Oranje

20 november 2019 09:44 Aangepast: 20 november 2019 10:23
Beeld © Laurens Lindhout/Soccrates/Getty Images

Myron Boadu kende gisteren een debuut om van te dromen bij het Nederlands elftal. De jongeling kwam als invaller in het veld tegen Estland en wist direct te scoren. In de afgelopen 26 jaar lukte nog elf andere spelers dat. VTBL zet ze op een rijtje.

Marc Overmars

De huidig technisch directeur van Ajax schoot op 24 februari 1993 direct raak bij zijn debuut voor Oranje. Dat deed de rappe buitenspeler op 19-jarige leeftijd in het duel met Turkije. 

Ronald de Boer

Ronald de Boer was een stuk ouder toen hij mocht debuteren in het Nederlands elftal. Precies een maand na Overmars kwam hij in het veld tegen San Marino. Scoren deed De Boer direct in de met 6-0 gewonnen wedstrijd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Boadu veertiende debutant onder Koeman

Clarence Seedorf

18 jaar was Clarence Seedorf toen hij voor de eerste keer zijn opwachting maakte in Oranje. Op 14 december 1994 tegen Luxemburg. Ook hij trof direct doel. 

Jean-Paul van Gastel

Voor Jean-Paul van Gastel is 31 augustus 1996 een dag om nooit te vergeten. In een oefenwedstrijd tegen Brazilië scoorde hij zijn eerste interlanddoelpunt bij zijn debuut. Uiteindelijk kwam de middenvelder in vijf interlands tot twee treffers.

Andy van der Meijde

Na Van Gastel duurde het zes jaar voordat er weer een debutant op het scorebord verscheen. Andy van der Meijde was het die tegen de Verenigde Staten tot scoren kwam.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van der Meijde: 'Verrassen met Boadu!'

Ryan Babel

Ryan Babel is de eerste nog altijd actieve international in dit bijzondere rijtje. Het is alweer veertien jaar geleden dat hij op 18-jarige leeftijd mocht debuteren. In het WK kwalificatieduel tegen Roemenië scoorde hij meteen.

Klaas-Jan Huntelaar

Op 16 augustus 2006 opende Klaas-Jan Huntelaar tegen Ierland zijn doelpuntenaccount voor Oranje. Het is bijna logisch dat hij scoorde bij zijn debuut, want Huntelaar scoort altijd. In 76 interlands schoot hij uiteindelijk 42 keer raak.

Jeremain Lens

Jeremain Lens wist ook direct bij zijn debuut indruk te maken. In een oefenduel met Oekraïne schoot hij de enige Nederlandse treffer binnen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Boadu en Stengs genieten samen bij Oranje

Georginio Wijnaldum

Gisteren was Wijnaldum de grote man bij Oranje. Dat was hij acht jaar geleden bij zijn debuut niet, maar hij scoorde wel. Als was dat die avond niet onlogisch. In het Philips Stadion won Nederland destijds met 11-0 van San Marino. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wijnaldum de grote man bij ruime overwinning Oranje

Ruben Schaken

Eén van de meest opvallende namen in dit rijtje is toch wel Ruben Schaken. Hij maakte zijn debuut op 30-jarige (!!) leeftijd. In een kwalificatieduel voor het WK tegen Andorra. Het leverde hem direct één van zijn uiteindelijk twee doelpunten voor het Nederlands elftal op.

Donyell Malen

Na Schaken was het weer zeven jaar wachten voordat een debutant het net wist te vinden. Donyell Malen was het die op 6 september van dit jaar Oranje naar de voorsprong schoot tegen rivaal Duitsland. Een moment voor hem om nooit te vergeten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Dicke chance, Malen und Tor! Drei zu zwei'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore